Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης από τη Volvo Cars

|
THESTIVAL TEAM

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Volvo Cars, τα πλαστικά μιας χρήσης που υπάρχουν στα γραφεία, τα κυλικεία και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί θα «εξαφανιστούν» μέχρι το τέλος του 2019. Η συγκεκριμένη απόφαση της σουηδικής εταιρείας αντανακλά την ενεργή υποστήριξή της στην καμπάνια του OHE για ένα πιο καθαρό θαλάσσιο περιβάλλον και υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της για ελαχιστοποίηση του παγκόσμιου περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε απομάκρυνση πάνω από 20 εκατομμύρια πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης, όπως ποτήρια, δοχεία τροφίμων και μαχαιροπήρουνα, και την αντικατάστασή τους από βιώσιμες εναλλακτικές «λύσεις». Αυτές θα είναι βιοδιασπώμενα προϊόντα από χαρτί, χαρτοπολτό και ξύλο, και θα μειώσουν τη χρήση πλαστικών αντικειμένων από κάθε εργαζόμενο κατά 500 το χρόνο.

Η νέα αυτή «γραμμή» θα εφαρμοστεί σταδιακά. Μέχρι το τέλος του 2018, θα κοπούν τα πλαστικά μιας χρήσης από τις παγκόσμιες εκδηλώσεις της φίρμας, καθώς και από τα γραφεία και εστιατόρια στις εγκαταστάσεις της Σουηδίας, των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Κίνας και της Μαλαισίας. Το 2019, το συγκεκριμένο σχέδιο θα βρει εφαρμογή και σε όλες τις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων και τις τοπικές εκδηλώσεις τους.

πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.