Νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του ηλεκτρικού hatchback που ετοιμάζει η Seat, κάνουν λόγο για 2020 και όχι για 2019 που ξέραμε μέχρι τώρα. οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως θα είναι ένα αυτοκίνητο μεγέθους ανάλογου με το Leon αλλά θα προσφέρει σημαντικά καλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Το ηλεκτρικό της SΕΑΤ θα είναι έτοιμο το 2020 και αυτό επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Luca De Meo, λέγοντας πως «το 2020 θα είναι το έτος που η SEAT θα περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης». Το μοντέλο που θα έχει το μέγεθος του Leon, (και για το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το όνομα) εξελίσσεται έτσι ώστε να έχει αυτονομία 500 και πλέον χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ομίλου VW και αυτό σημαίνει πως θα έχει κοινά μέρη με το πρώτο μοντέλο της σειράς ID που αναμένεται από την VW. Στο ίδιο εργοστάσιο με τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW θα παράγεται και το πρώτο ηλεκτρικό SEAT. Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στο Zwickau, στη Γερμανία. Ενδιαφέρον έχει και αξίζει να συγκρατήσουμε και το ότι μέχρι το 2020, αναμένεται να βλέπουμε ένα νέο μοντέλο από τη SEAT κάθε έξι μήνες.

Πηγή: newsauto.gr