Πολλές αναφορές έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την επόμενη γενιά της Lotus Esprit και καμία από αυτές δεν έφτασε τελικά να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με αυτά που ακούμε τις τελευταίες ημέρες ο καιρός πλησιάζει γα το νέο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας.

Οι τελευταίες αναφορές μας έρχονται από τη Βρετανία και συγκεκριμένα το Autocar που κάνει λόγο για παρουσίαση της Esprit σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια. Να θυμίσουμε πως η Lotus είχει παρουσιάζει ένα ανάλογο project το 2010, το οποίο και βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες, με την εξέλιξή του να είχε ξεκινήσει ήδη από το μακρινό πλέον 2006. το Σεπτέμβριο του 2014 η Lotus, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, ανακοίνωσε πως το project για την ναυαρχίδα της ακυρώνεται.

Από τότε έχουν περάσει άλλη μία τετραετία και απ’ ό,τι φαίνεται η Βρετανοί δεν είχαν εγκαταλείψει παντελώς τα σχέδιά τους για μια νέα Esprit. Το Autocar αναφέρεται συγκεκριμένα σε δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lotus, Jean-Marc Gales που πραγματοποιήθηκαν πριν από τρεις περίπου μήνες, το εργοστάσιο που ελέγχεται από την κινέζικη Geely (όπως και οι Volvo και Polestar) θα παρουσιάσει δύο νέα σπορ αυτοκίνητα μέχρι το 2020. Το ένα από αυτά θα είναι ένα “μοντέλο “σταρ” που τοποθετείται” πάνω από την Evora – ουσιαστικά μια μοντέρνα εκδοχή της Esprit”

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις βρίσκονται σε συμφωνία και με τις προθέσεις για το μέλλον της Lotus που έχει εκφράσει ο επικεφαλής της Geely, An Cong Hui, ο οποίος θέλει να δει την Lotus να ανταγωνίζεται στα ίσια τις Ferrari και Porsche, όπως και στο παρελθόν: “Η Lotus είχε μια θέση δίπλα στις Ferrari και Porsche, έτσι και εμείς πρέπει να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε ξανά αυτή τη θέση.”

Ο Gales δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η βρετανική εταιρία θα πρέπει να πάρει κινητήρες και συστήματα μετάδοσης από άλλες εταιρίες εντός της Geely, με το ισχυρότερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή να είναι ο δίλιτρος turbo της Volvo και Polestar απόδοσης 341 ίππων. Προφανώς τα σχέδια για την δημιουργία τετράλιτρου V8 με δύο τούρμπο από την Lotus έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται το πλάνο για την πραγματική αναβίωση της Lotus, έχει ήδη καταστρωθεί αυτή τη φορά.

Πηγή: newsauto.gr