Χωρίς μηχανικό κιβώτιο η νέα Toyota Supra

|
THESTIVAL TEAM

Άσχημα τα νέα για τους «σκληροπυρηνικούς» λάτρεις της οδήγησης, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιμηχανικού της Toyota, Tetsuya Tada, η νέα Supra θα είναι διαθέσιμη μόνο με αυτόματο κιβώτιο.

Η νέα γενιά της Toyota Supra είναι προ των πυλών μετά την αποκάλυψή της ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (αναμένεται να αποκαλυφθεί το Φθινόπωρο) και πλέον σιγά-σιγά έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το νέο κουπέ μοντέλο.

Μια από αυτές αφορά και στο τι κιβώτιο θα φορά η νέα Supra, με τον Tetsuya Tada, τον Αρχιμηχανικό της εταιρείας, να αποκαλύπτει μιλώντας σε ιαπωνικά μέσα ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο, διπλού συμπλέκτη (DCT) κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς να έχει την επιλογή για μηχανικό.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση έχει να κάνει με τη ροπή που θα παράγει το μοτέρ της Supra (6κύλινδρο, τοποθετημένο στο εμπρόσθιο τμήμα), η οποία συνδυαζόμενη με ένα μηχανικό κιβώτιο δεν θα προσφέρει την απαραίτητη αίσθηση κατά την αλλαγή των σχέσεων.

Πάντως, ο κ. Tada υπόσχεται ότι σε σχέση με την «αδελφή» BMW Z4 (θα κατασκευάζονται από κοινού και θα έχουν τα ίδια μηχανικά και τεχνικά τμήματα), η νέα Supra θα είναι περισσότερο ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, έναντι ενός πιο πολυτελές στην περίπτωση του μοντέλου της BMW.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.