Το Auto Festival άνοιξε τις πύλες του με νέα μοντέλα και “εξωτικά” αυτοκίνητα στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα το απόγευμα το Auto Festival το οποίο διοργανώνεται για τρίτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποδεχθεί τους λάτρεις του αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Το Auto Festival, το οποίο διοργανώνεται στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, φιλοξενεί 20 μάρκες και 130 διαφορετικά μοντέλα, φέρνοντας τον φαντασμαγορικό κόσμο της αυτοκίνησης στο “πιάτο” όσων επισκεφθούν την έκθεση.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αυτοκίνητα κυριολεκτικά για όλα τα γούστα και όλες τις χρήσεις. Από αυτοκίνητα μικρού κυβισμού κατάλληλα για την πόλη και προσαρμοσμένα στους καιρούς λιτότητας, μέχρι “τέρατα” ιπποδύναμης που αποτελούν το όνειρο πολλών οδηγών.

Τα “καυτά” μοντέλα της έκθεσης

Τέσσερα είναι τα μοντέλα που αποτελούν αναμφισβήτητα πόλο έλξης για τους λάτρεις της ταχύτητας: Το Honda Civic Type R, το Ford Focus Rs, το BMW i8, το BMW και το Ford Mustang. Πρόκειται για αυτοκίνητα που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 300 “άλογα” και αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

m2.jpg

 

mustang.jpg

typer.jpg

Ιδιαίτερης αναφοράς από τα παραπάνω χρήζει το i8, καθώς πρόκειται για ένα υβριδικό αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει βενζινοκινητήρα αποδίδοντας 360 άλογα.

i8.jpg

Τα οικολογικά μοντέλα

Από το Auto Festival δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αμιγώς οικολογικά (ηλεκτροκίνητα) αυτοκίνητα, τα οποία είναι φιλικά όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς την τσέπη του καταναλωτή.

Εξέχουσα θέση στην έκθεση αυτοκινήτου έχει το Volkswagen e-Up το οποίο προσφέρει αυτονομία έως 150 χλμ με πλήρη φόρτιση όπως επίσης και η εταιρεία Zhidou η οποία εκθέτει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πόλης που κατασκευάζει.

up.jpg

 

d25.jpg

Τα “τέρατα” της έκθεσης

Δεν γίνεται να περάσει κάποιος από το Auto Festival και να μην προσέξει τα SUV που βρίσκονται στον χώρο.

Μεταξύ των μοντέλων που κλέβουν τις εντυπώσεις είναι το Jeep Wrangler, το Jaguar F Pace, το BMW X5 αλλά και το Volvo Xc-90.

wrangler.jpg

 

xc90.jpg

Οι “καινούργιοι” του Auto Festival

Το Citroen C4 Cactus, το Volvo XC 40, που πρόσφατα ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς, το Mitsubishi Eclipse Cross και το VW Up GTI αποτελούν τις πρώτες πανελλήνιες παρουσιάσεις του φετινού Auto Festival, κάνοντας έτσι την έκθεση ακόμη πιο συναρπαστική.

xc40.jpg

 

eclipse.jpg

Πέρα από τα παραπάνω, όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν μοντέλα πόλης, οικογενειακά, επαγγελματικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις αλλά και τα χρήματα που ενδεχομένως να προτίθενται να διαθέσουν για το νέο τους αυτοκίνητο.

Ακόμη, παρούσα στο Auto Festival θα είναι μία ξεχωριστή έκδοση του Ford Ranger, η οποία θα ξυπνήσει τον εξερευνητή που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

adnenture.jpg

Η έκθεση, η οποία άνοιξε τις πύλες της σήμερα, περιμένει τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών στο περίπτερο 13 το Σαββατοκύριακο (17- 18 Μαρτίου) αλλά και το τριήμερο 23- 25 Μαρτίου.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι για τις Παρασκευές από τις 16:00-21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-21:00.

Η γενική είσοδος είναι στα 5 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.