Επίσημα τέλος το diesel από την Toyota

|
THESTIVAL TEAM

Η Toyota θα βάλει τέλος στα αυτοκίνητα με diesel κινητήρες στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο, Johan van Zyl.

Μιλώντας λοιπόν σε μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Van Zyl αποκάλυψε ότι η Toyota θα σταματήσει τις πωλήσεις των diesel στην Ευρώπη και θα επικεντρωθεί στις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της, διατηρώντας βέβαια τις επιλογές βενζίνης.

Μάλιστα, αυτή η πολιτική της Toyota δεν θα ισχύσει μόνο στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε αγορές όπως η Ρωσία και η Τουρκία.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Van Zyl, ο λόγος για αυτή την απόφαση έχει να κάνει επειδή απλώς το αγοραστικό κοινό δεν θέλει τα diesel.

Οι δηλώσεις αυτές του Προέδρου της Toyota στην Ευρώπη επιβεβαιώνουν απόλυτα το προ 1 έτους δημοσίευμα του www.newsauto.gr, που έκανε λόγο για την απόφαση της Toyota να βάλει τέλος στις πωλήσεις των diesel μοντέλων της.

Κατά συνέπεια, το Yaris diesel αναμένεται πολύ σύντομα να σταματήσει τη διάθεσή του, το Auris στην καινούργια του γενιά που παρουσιάστηκε στη Γενεύη έτσι κι αλλιώς δεν έχει diesel, ενώ το C-HR δεν διαθέτει και αυτό diesel από το 2016 που πρωτο-παρουσιάστηκε.

Σημειώστε τέλος ότι στο Land Cruiser, στο επαγγελματικό Hilux και στο ελαφρύ επαγγελματικό ProAce, η Toyota θα συνεχίσει τη διάθεση και εκδόσεων με diesel κινητήρες.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.