Το επερχόμενο σαλόνι της Γενεύης θα έχει μπόλικα φρέσκα μοντέλα για την Mercedes-Benz.

Μεταξύ λοιπόν της ολοκαίνουργιας A-Class, της 4θυρης AMG GT Coupe και της νέας G-Class, θα βρίσκεται και η ανανεωμένη έκδοση της C-Class τόσο σε σεντάν όσο και σε στέισον (Estate) μορφή.

Μετά από πέντε χρόνια παραγωγής, το best seller της εταιρείας αποκτά μικρές αισθητικές αλλαγές κυρίως στο εμπρός μέρος του. Τα φώτα είναι διαφορετικά, οι προφυλακτήρες το ίδιο, ενώ ανάλογα με την έκδοση (βασική, AVANTGARDE, EXCLUSIVE) θα υπάρχουν και διαφορετικές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Το ίδιο ισχύει και για το αισθητικό πακέτο AMG, που πλέον περιλαμβάνει στάνταρ τη γρίλια με τα «διαμάντια».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εμπρός φώτα μπορούν να χρησιμοποιούν για πρώτη φορά σε C-Class με την τεχνολογία MULTIBEAM LED με ULTRA RANGE. Πρόκειται για ένα σύστημα με 84 ανεξάρτητα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα στοιχεία LED, που προσαρμόζονται τέλεια σε κάθε περίσταση.

Ελαφρώς αλλαγμένη είναι και η καμπίνα, ώστε να φαίνεται ακόμα πιο σύγχρονη και με τρισδιάστατη εικόνα. Από την S-Class έρχεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3”, ενώ το τιμόνι έχει πλήκτρα αφής από τα οποία γίνεται ο χειρισμός και του cruise control. Το σύστημα infotainment έχει αποκτήσει νέο διαδραστικό touchpad για να γίνει πιο εύχρηστο, ενώ ο έλεγχος γίνεται και μέσω φωνητικών εντολών (LINGUATRONIC).

Παρόντα είναι και τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων και η ημιαυτόνομη οδήγηση. Μπορεί μάλιστα να αντλεί στοιχεία από το σύστημα πλοήγησης ώστε να προσαρμόζεται σε καταστάσεις, όπως το να μειώνει προοδευτικά την ταχύτητα του αυτοκινήτου καθώς πλησιάζει σε διασταύρωση.

πηγή: drive.gr