Σε λίγους μήνες από τώρα, η Mercedes σε συνεργασία με τη Bosch θα έχουν έτοιμα τα αυτόνομα ταξί που θα κάνουν τη διαφορά. Οι εκτενείς δοκιμές θα αρχίσουν σύντομα, με τις δύο εταιρείες να είναι αισιόδοξες για το μέλλον των μετακινήσεων του είδους, αφού θα συνδυάζουν πολλές παραμέτρους χρήσιμες στην καθημερινότητα.

Η κάθε μια από τις δύο εταιρείες έχει το δικό της τμήμα έρευνας και εξέλιξης, μέσω του οποίου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έφτασαν το θέμα της αυτονομίας στο 3 επίπεδο- και το πιο υψηλό μέχρι στιγμής. Εδώ και αρκετό καιρό συνεργάζονται στο concept του αυτόνομου ταξί και όπως φαίνεται, θα έχουν πολλά και εντυπωσιακά να μας δείξουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντικό ακόμα και ως χρονική τοποθέτηση για τη νέα αυτή τεχνολογία στις μετακινήσεις, μια και το μέγεθος και των δύο εταιρειών, δεν επιτρέπει κάποιο bug. Το προϊόν που θα λανσαριστεί αναμένεται να είναι απόλυτα λειτουργικό και ασφαλές, είτε βασίζεται σε κάποιο νέο μοντέλο αυτοκινήτου που θα έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της εν λόγω εφαρμογής, είτε είναι κάποιο από τα μεγάλα σεντάν ή τα van της υπάρχουσας γκάμας της Mercedes.

Πηγή: newsauto.gr