Στην δημιουργία ενός τμήματος αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα προχωρά η Volkswagen προσδοκώντας να παίξει ηγετικό ρόλο στο συνεχώς αναπτυσσόμενο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας

Επικεφαλής του νέου τμήματος θα είναι ο μέχρι σήμερα υπεύθυνος παραγωγής της εταιρίας, Thomas Ulbrich. Στόχος της VW είναι να εκθρονίσει την Tesla από την κορυφή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Για τον λόγο αυτό στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία πέντε ηλεκτρικών μοντέλων στις πιο εμπορικές κατηγορίες. Πρώτες αναμένονται να παρουσιαστούν δύο εκδόσεις του μοντέλου I.D. που ως hatchback θα παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το 2020 με τιμή αντίστοιχη αυτής του πετρελαιοκίνητου Golf ενώ λίγο αργότερα την ίδια χρονιά θα ακολουθήσει και το I.D. Crozz SUV.

Προς το παρόν η VW βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της πλατφόρμας MEB αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως και από τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου. Στα σχέδια της εταιρίας είναι το 2020 η παραγωγή του I.D. να αγγίξει τις 100.000 μονάδες ενώ έως το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW αναμένεται να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Das neue Volkswagen Showcar I.D. CROZZ

Πηγή: newsauto.gr