Λιγότερα από 30 είναι τα αντίγραφα της McLaren P1 GTR που διαμορφώθηκαν για κυκλοφορία στο δρόμο και ένα από αυτά θα βρεθεί σύντομα σε δημοπρασία.

Η GTR ήταν η σκληροπυρηνική έκδοση για αποκλειστική χρήση σε πίστα της ήδη εξωτικής McLaren P1. Παράχθηκαν μόλις 58 αντίγραφα με τιμή πώλησης που πλησίαζε τα 2,6 εκατομμύρια λίρες ενώ λιγότερα από 30 αυτοκίνητα υπέστησαν τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να γίνουν σύννομα για χρήση στο δρόμο.

Ένα από τα λίγα αυτά αντίγραφα θα βγει σε δημοπρασία από την εταιρία Tom Hartley Jr. Η P1 GTR είναι εφοδιασμένη με την αναβαθμισμένη έκδοση της υβριδικής μονάδας της P1 φθάνοντας τους 1000 ίππους – 84 περισσότερους από την απλή P1 – με το βάρος της να είναι οριοθετημένο κάτω από τα 1.300 κιλά.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βαμμένο στην κλασική αγωνιστική απόχρωση της McLaren που συνδυάζει το βαθύ πορτοκαλί και το γκρι. Ο πωλητής σημειώνει πως το προς δημοπρασία αυτοκίνητο συνοδεύεται από όλο τον γνήσιο εξοπλισμό των GTR που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαγνωστική συσκευή, αγωνιστικά ελαστικά και εξάτμιση καθώς και ειδικά διαμορφωμένο κάλυμμα.

Πηγή: newsauto.gr