Και ενώ η Kia συνεχίζει να «κρύβει» με αρκετή επιτυχία τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Cee’d, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, τα πράγματα είναι διαφορετικά στη Ν. Κορέα, όπου το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορεί χωρίς κανένα σχεδόν ίχνος καμουφλάζ.

Παρατηρώντας τις πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν σε κορεατικό blog, διακρίνεται η πεντάθυρη σχεδίαση του αμαξώματος, η κομψή μάσκα Tiger Nose και μερικές λεπτομέρειες, οι οποίες προέρχονται από το μικρότερο Rio. Σε ότι αφορά το πίσω τμήμα, οι αλλαγές είναι επιδερμικές, με σημαντικότερη την οριζόντια τοποθέτηση των ανασχεδιασμένων φωτιστικών σωμάτων.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν αναμένουμε κάτι παραπάνω από το νέο Cee’d να μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες, βενζίνης και πετρελαίου, με το Hyundai i30. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουμε τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.0 T-GDi με απόδοση 120 PS και τον 1.6 CRDi, ο οποίος θα συνεχίσει να προσφέρεται με 110 και 136 PS, ενώ θα υπάρχει και για τις δύο εκδόσεις ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Επίσης, δεν θα λείπουν τα απαραίτητα πλέον για τον οδηγό συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και τα σαφώς σημαντικότερα Autonomous Emergency Braking, Blind Spot Detection και Lane Keeping Assist.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το νέο Kia Cee’d θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του, τον προσεχή Μάρτιο, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ μέσα στην χρονιά αναμένεται τόσο η τρίθυρη, όσο και η shooting brake έκδοση.

Πηγή: newsauto.gr