Η Volkswagen είναι μια εταιρεία που καλύπτει πρακτικά όλους τους τομείς της αυτοκίνησης, οπότε αναμενόμενα η ατζέντα της για το 2018 αφορά σε πολλές κατηγορίες μοντέλων, από σπορ μίνι πόλης και crossover/SUV μέχρι ηλεκτρικά αγωνιστικά.

Το επερχόμενο up! GTI δεν είναι πλέον μυστικό, αφού το έχουμε ήδη οδηγήσει σε μορφή πρωτοτύπου. Όμως εδώ επιβεβαιώνεται επίσημα ότι θα διατεθεί στην αγορά στις αρχές της χρονιάς.

Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι το νέο VW Touareg της 3ης γενιάς θα κάνει την πρεμιέρα του τον ερχόμενο Απρίλιο στην Έκθεση του Πεκίνου (Beijing Motor Show). Απ’ ό,τι φαίνεται θα αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από το πρωτότυπο T-Prime Concept GTE, που παρουσιάστηκε πέρσι στην ίδια έκθεση, οπότε θα έχει πιο δυναμική εμφάνιση από το σημερινό μοντέλο.

 Στη συνέχεια της χρονιάς ο πυρετός νέων παρουσιάσεων θα ανέβει. Θα δούμε το νέο μικρομεσαίο σεντάν VW Jetta και κυρίως το μικρό crossover T-Cross που θα βασίζεται στο Polo και θα είναι αντίστοιχο του SEAT Arona.

Θα δούμε επίσης ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς I.D., αλλά και ένα επίσης ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο, που θα διεκδικήσει την νίκη στην κατηγορίας του, στη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak, στο Colorado των ΗΠΑ.

Πηγή: Volkswagen News

Δείτε το βίντεο: