Η VW λέει ότι θα ανακοινώσει εκπληκτικά αποτελέσματα για το 2017

|
THESTIVAL TEAM

Ο όμιλος Volkswagen θα παρουσιάσει εφέτος άριστα αποτελέσματα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του, Matthias Müller, βοηθούμενος από τις αναμενόμενο ρεκόρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων και από τις περικοπές δαπανών.

Οι πωλήσεις της VW φαίνεται να έχουν ξεπεράσει την καταιγίδα ύστερα το dieselgate του Σεπτεμβρίου 2015, το οποίο έχει κοστίσει στην εταιρεία πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και ποινές.

«Θα είναι σαφώς εξαιρετικά [τα αποτελέσματα] με λειτουργικούς όρους», δήλωσε ο Müller στο εβδομαδιαίο έντυπο της Γερμανίας Welt am Sonntag όταν του ζητήθηκε να συνοψίσει το οικονομικό έτος 2017. Η VW πρόκειται να δημοσιεύσει τα λεπτομερή αποτελέσματα του 2017 στις 13 του προσεχούς Μαρτίου.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος προέβλεψε ότι οι παραδόσεις του γκρουπ θα ξεπεράσουν το ρεκόρ των 10,3 εκατ. οχημάτων που πέτυχαν το 2016.

Οι περικοπές στο βασικό τμήμα των επιβατικών αυτοκινήτων έχουν προκαλέσει στο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο να αυξήσει το στόχο κέρδους του για το έτος και από τότε έχει αναβαθμίσει και τις μεσοπρόθεσμες κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη και τις πωλήσεις

Από την άλλη πλευρά, ο Müller δήλωσε ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προοδευτικές περικοπές των μέσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινητοβιομηχανιών μέχρι το 2025 και το 2030 θα μας «προκαλέσουν πραγματικό πονοκέφαλο».

Η VW πριν από περίπου δύο χρόνια παραδέχτηκε την χειραγώγηση των μετρήσεων στις δοκιμές εκπομπών ντίζελ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι σήμερα έχει καταβάλει περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη σχετικών προστίμων και επισκευών οχημάτων και αντιμετωπίζει χιλιάδες αγωγές παγκοσμίως. Πάντως, ο όμιλος Volkswagen αναμένει εκροές από €4 δισ. έως €5 δισ. το επόμενο έτος σε σχέση με το σκάνδαλο του ντίζελ. Ποσό που ερμηνεύεται ως μείωση του κόστους για το σκάνδαλο ντίζελ για το 2018 και πάντως κάτω από τις αρχικές δυσμενέστερες προβλέψεις.

Ο Müller επέκρινε επίσης το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία, το οποίο δεν έχει νέα κυβέρνηση, καθώς η καγκελάριος Angela Merkel συνεχίζει να αναζητά εταίρο συνασπισμού τρεις μήνες ύστερα από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

«Είναι κάτι παίρνει ήδη πάρα πολύ καιρό», ανέφερε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, Κυριακή. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να δράσουμε και πάλι, γι’ αυτό και μερικές φορές είναι επίσης απαραίτητες και μη δημοφιλείς αποφάσεις».

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.