BMW και Daimler βλέπουν βλέπουν κέρδη έως 2 δισ. δολαρίων από τη φορο-μεταρρύθμιση Τραμπ

|
THESTIVAL TEAM

Oι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένουν να λάβουν σημαντική ώθηση στα κέρδη του 2017 από την φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump.

Η αλλαγή στη φορολογική πολιτική των ΗΠΑ με τις σημαντικές φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, αναμένεται ότι θα προσθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια στα κέρδη του 2017 για μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως εκτιμούν Daimler και BMW.

Η BMW ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η μείωση του εταιρικού φόρου θα έχει θετική επίπτωση στα κέρδη της εταιρείας στις ΗΠΑ κατά 1,1 με 1,8 δισ. δολάρια. Η Daimler προέβλεψε πως οι περικοπές φόρων στις ΗΠΑ θα αυξήσουν τα κέρδη της κατά 2 δισ. δολάρια.

Η έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή έγινε από τον 71χρονο Donald Trump, λίγο πριν αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο εξοχικό μέγαρό του Mar-a-Lago στη Φλόριντα, αν και αρχικά αναμενόταν η επίσημη υπογραφή του ν/σ εντός του Ιανουαρίου.

Πάντως, οι αντιπολιτευόμενοι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά δώρο για τους πιο πλούσιους και συνιστά απειλή για τη δημιουργία μαύρης τρύπας στα έσοδα.

Πηγή: autoblog.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.