Audi E-Tron GT: Ένα τετράθυρο κουπέ μοντέλο για το 2022

|
THESTIVAL TEAM

Η Audi συνεχίζει ακάθεκτη να παρουσιάζει σκίτσα για την μελλοντική της γκάμα που αφορά τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αυτή τη φορά εστιάζοντας σε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που θα υιοθετεί την σχεδιαστική φιλοσοφία E-Tron.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, η φίρμα από το Ίνγκολσταντ βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας για ένα τετραθέσιο μοντέλο, το οποίο έχει τον κωδικό E-Tron GT. Σχεδιαστικά το αμάξωμα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου διαθέτει στοιχεία από τα κλασικά σεντάν, αλλά και τα κουπέ, ακολουθώντας πιστά τη σχεδιαστική γλώσσα E-Tron που έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν με διάφορα πρωτότυπα, όπως τα E-Tron Quattro και E-Tron Sportback.

Design Sketch

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το E-Tron GT θα διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, με τη συνολική ισχύ να  φτάνει τους 600 PS, ενώ όπως είναι λογικό, θα είναι τετρακίνητο. Επίσης, η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που θα είναι τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα, θα προσφέρει αυτονομία 500 km, ενώ χάρη σε ένα πρωτοποριακό σύστημα φόρτισης, οι μπαταρίες θα φορτίζονται στο 80%, που επαρκεί για περίπου 400 km, σε μόλις 15 λεπτά.

Εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Audi E-Tron GT αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα το 2022, με την τιμή του να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.