Τα Saab επέστρεψαν, ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα

|
THESTIVAL TEAM

Η Saab έκλεισε το 2010 όταν η GM αποφάσισε να της τραβήξει την πρίζα. Η ολλανδική κατασκευάστρια υπεραυτοκινήτων Spyker αγόρασε ό,τι είχε απομείνει, αλλά είχε και εκείνη τα δικά της σοβαρά προβλήματα να λύσει, πριν σώσει την Saab.

Έτσι τα Saab εξαφανίστηκαν σταδιακά από τους δρόμους. Τώρα χάρη σε ένα νέο project το γνώριμο σχήμα θα επιστρέψει στους δρόμους, όχι όμως και το σήμα της σουηδικής μάρκας. Η νέα ιδιοκτήτρια είναι η εταιρεία NEVS, με τα αρχικά να σημαίνουν New Electric Vehicle Sweden. Τα κεφάλαια είναι κινεζικά ωστόσο. Η εταιρεία αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Saab το 2012. Και μόλις ξεκίνησε την παραγωγή ενός ηλεκτρικού 9-3 με τα σήματα της NEVS σε ένα νέο εργοστάσιο στην Tianjin της Κίνας.

Η NEVS υποστηρίζει ότι η δυνατότητα παραγωγής της μονάδας της είναι 50.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Και θα αυξηθεί στα 220.000 αυτοκίνητα σε δεύτερη φάση.  Το σχήμα του αυτοκινήτου δεν διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με το αρχικό του 2002. Και παρότι πρόκειται για μία παλιά πλατφόρμα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 300 km. Αλλά και προηγμένη τεχνολογία καμπίνας με WiFi, κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας αλλά και ένα σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού με ειδικά φίλτρα που συγκρατούν το 99% των μικροσωματιδίων, υπενθυμίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της περιβαλλοντικής μόλυνσης στις κινέζικες μεγαλουπόλεις.

Πηγή: Carbuzz

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.