Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Toyota, οι θερμικοί κινητήρες θα μας έχουν «χαιρετήσει» μέχρι το 2050 και μόλις το 10% των αυτοκίνητων θα έχουν υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η Toyota θεωρεί ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έχουν εκλείψει μέχρι το 2050, ενώ θα τροφοδοτούν μόλις το 10% των μελλοντικών αυτοκινήτων, ως μέρος του υβριδικού συστήματος κίνησης από το 2040 και μετά.

Η πρόβλεψη που ανακοινώθηκε δια στόματος Seigo Kuzumaki, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης, υπογραμμίζει εκ νέου ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένουν ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία εξέλιξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

«Περιμένουμε ότι μέχρι το 2050 θα πρέπει να έχουμε μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 90% σε σχέση με το 2010», δήλωσε ο Kuzumaki. «Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει από το 2040 και μετά να μην κατασκευάζουμε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά να αποτελούν “συμπλήρωμα” των υβριδικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων».

πηγή: drive.gr