Η BMW ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης για την 5 γενιά συσσωρευτών και ηλεκτροκινητήρων, που θα δίνει τη δυνατότητα να έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα.

Η εταιρεία δεν δίνει πολλές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού συσσωρευτών- κινητήρα στην 5 τους γενιά. Αναφέρει σαφώς όμως, πως από τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών θα ωφεληθούν και τα plug in υβριδικά.

BMW-i-Vision-Dynamics-boi-530

Η BMW θεωρεί εφικτή την κίνηση με χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας, για απόσταση που θα φτάνει έως και τα 100 χιλιόμετρα. Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό, θα είναι τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, όπου για παράδειγμα η 530e iPerformance έχει αντίστοιχη αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

BMW-i-Vision-Dynamics-boi-640

Οι νέες αυτές εξελίξεις στην τεχνολογία των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων, είναι μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της BMW που θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να έχει 25 μοντέλα (σε όλες τις μάρκες που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του BMW Group) αμιγώς ηλεκτρικά ή plug in υβριδικά.

Πηγή: newsauto.gr