Νέα Mercedes-Benz S-Class

|
THESTIVAL TEAM

Το πολυτελές saloon των Γερμανών, ήδη από το 2016 είχε τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ από το 2013, οι πωλήσεις του μοντέλου έχουν υπερβεί τις 300.000 μονάδες.

Η ανανεωμένη έκδοση, φέρει μάσκα ψυγείου νέας σχεδίασης, προβολείς MULTIBEAM LED και τρία επιβλητικά φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης, με διαγώνιο 12,3 ιντσών η καθεμία και ενιαία κρυστάλλινη επιφάνεια.

Διαθέτει επίσης πλήκτρα αφής Touch Control στο νέας σχεδίασης τιμόνι, ενώ από εκεί ελέγχονται το DISTRONIC και το cruise control. Κι ακόμη, ο χειρισμός του συστήματος infotainment είναι εφικτός με το touchpad, με το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα και με το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC, το οποίο πλέον υπακούει σε περισσότερες από 450 εντολές.

Εξάλλου, η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης – ACTIVE STEERING ASSIST-προσφέρουν στον οδηγό ακόμα πιο άνετη υποβοήθηση για τη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας και την ασφαλή διεύθυνση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό με βάση τη διαδρομή και προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, για περισσότερη άνεση.

Σε επίπεδο ανάρτησης, η MAGIC BODY CONTROL με ROAD SURFACE SCAN αναγνωρίζει εκ των προτέρων ανωμαλίες του οδοστρώματος και τις αποσβένει, ενώ για πρώτη φορά έχει λειτουργία κλίσης σε στροφές.

Με τη νέα S-Class κάνει το ντεμπούτο της και μια ολοκαίνουρια σειρά κινητήρων υψηλής απόδοσης, αποτελούμενη από νέους εξακύλινδρους εν σειρά πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, καθώς και έναν κινητήρα V8 biturbo με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων: Mercedes-Benz S 450 των 367 ίππων (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,6 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO σε μικτό κύκλο: 150 γρ./χλμ.) και S 500 των 435 ίππων, Mercedes-Benz S 560 4MATIC V8 με 469, Mercedes-Benz S 600 V12 με 530 ίππους, Mercedes-Maybach S 650 V12 με 630 hp, Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ V8 biturbo με 612 hp, Mercedes-AMG S 65 με 630 hp, Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC με 286 hp και S 400 d 4MATIC με 340 hp.

Πέραν των κινητήρων, η S-Class προσφέρει μέσω του Eco assist ευφυή εξοικονόμηση καυσίμου χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης, σήματα κυκλοφορίας και πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Διαθέσιμο και το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING που επιτρέπει στο οδηγό να επιλέγει εξατομικευμένες ρυθμίσεις ευεξίας, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες του, ενώ η φόρτιση κινητών τηλεφώνων μπορεί να γίνεται ασύρματα και χωρίς βάση στήριξης ήδη από το βασικό εξοπλισμό.

Τέλος, οι μπροστινοί και οι πίσω επιβάτες έχουν πλέον περισσότερες επιλογές για την ανταλλαγή μηνυμάτων: λήψη, αποστολή, προώθηση και χρήση Voice To Text για την υπαγόρευση μηνυμάτων κειμένου. Με τη νέα υπηρεσία προσωπικού συμβούλου, οι πελάτες του Mercedes me μπορούν να χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Τιμές από 126.965 ευρώ…

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.