Προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες αλλά και το όνομά του, ο ιαπωνικός κολοσσός δε θα λανσάρει αυτόνομα μοντέλα εάν δε σιγουρευτεί ότι είναι ασφαλή.

Η εταιρεία θα εφοδιάσει με συστήματα αυτόνομης οδήγησης τα μοντέλα της μόνο όταν είναι απόλυτα πεπεισμένη για την ασφάλειά τους.

Αυτά ήταν τα λόγια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της, Didier Leroy, κατά τη διάρκεια μάλιστα δηλώσεων σχετικών με την τεράστια επένδυση αλλά και πρόοδο που γίνεται σε αυτόν ακριβώς τον τομέα.

Με πιο απλά λόγια η Toyota δεν είναι διατεθειμένη να πάρει κανένα ρίσκο που να σχετίζεται με την οδηγική ασφάλεια των μοντέλων της, αφού σε πάρα πολλές αγορές αυτός ακριβώς είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της επιτυχίας της.

Σύμφωνα με τον Leroy το σημείο κλειδί είναι εκείνο της μετάβασης από την μερικώς αυτόνομης οδήγησης στην πλήρως αυτόνομη, κάτι που υποστήριξε ως εξής: «Έστω ότι εξελίσσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι, το οποίο θα μειώσει τα θανατηφόρα συμβάντα στο δρόμο κατά πέντε φορές, κάτι που σημαίνει ότι ένα μικρό ποσοστό εμπλοκής σε ατύχημα παραμένει. Εσείς λοιπόν, θα μπαίνατε σε αυτό το αυτοκίνητο;».

Πηγή: drive.gr