Θεραπευτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, παρέχει η λειτουργία του νέου εξειδικευμένου Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Στο θεραπευτικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνεται η ολιστική αντιμετώπιση των πασχόντων, με την καταλληλότερη ανά άτομο επέμβαση, μέχρι τη θεραπεία και τη μακρόχρονη  παρακολούθηση. Σκοπός του προγράμματος είναι η οριστική απώλεια βάρους και η διατήρηση του φυσιολογικού, σε βάθος χρόνου. Η υποστήριξη των ασθενών μπορεί να γίνεται σε 24ωρη βάση, από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος σύμφωνα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

Το νέο Τμήμα, λειτουργεί υπό την Επιστημονική Διεύθυνση του χειρουργού Δρ. Ηλία Σδράλη, εξειδικευμένου στην Χειρουργική Βαριατρική και από διευρυμένη διεπιστημονική ομάδα συναφών ειδικοτήτων, για την βέλτιστη αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, στελεχωμένη με τις ειδικότητες: Ενδοκρινολόγου, Χειρουργού, Αναισθησιολόγου, Ακτινοδιαγνώστη, Επεμβατικού Ακτινολόγου, Καρδιολόγου, Επεμβατικού Καρδιολόγου, Γαστρεντερολόγου, Πνευμονολόγου, Ψυχιάτρου - Ψυχαναλυτή και Διατροφολόγου.

Η ομάδα λειτουργεί υπό την αιγίδα της IFSO και των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, τελεί υπό την επιθεώρηση του « European Accreditation Council for Bariatric Surgery» και βρίσκεται στην τελική φάση αξιολόγησης για το Πιστοποιητικό Αριστείας (SOE - Surgeon of Excellence) και στη συνέχεια (COE - Centre of Excellence) της IFSO, του μοναδικού στη Βόρεια Ελλάδα.

Χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται

Στο Τμήμα διενεργούνται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις κατά της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (περιοριστικού τύπου, μεικτές, δυσαπορροφητικές), οι οποίες περιλαμβάνουν την επιμήκη γαστρεκτομή, όλων των ειδών τις γαστρικές παρακάμψεις και τις χολοπαγκρεατικές εκτροπές καθώς και της μεταβολικής χειρουργικής με την τεχνική της  ελάχιστα επεμβατικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει και επανεπεμβάσεις (revision surgery) σε νοσογόνα παχύσαρκους ασθενείς που έχουν βιώσει την απογοήτευση της επανάκτησης βάρους μετά από αποτυχημένη επέμβαση, καθώς και επιπλοκές επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί αλλού και χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης, με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία. 

Για ραντεβού, επικοινωνήστε με τα Εξωτερικά Ιατρεία στα τηλέφωνα 2310 400 464 & 463.