Οδηγός όδευσης για τυφλούς μαθητές κατασκευάστηκε στο 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, ύστερα από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου προς το δήμαρχο, Αστέριο Γαβότση, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ευάγγελο Καραστερίου και τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Παντελή Πορφυριάδη.

Πρόκειται για το πρώτο σχολείο στο νομό Θεσσαλονίκης, που κατασκευάζεται οδηγός όδευσης τυφλών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. «Οι εργασίες κατασκευής του οδηγού όδευσης τυφλών ξεκίνησαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου η μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο Παλαιόκαστρο να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο κ. Καραστερίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός όδευσης τυφλών είναι ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

«Η ομαλή λειτουργία και η καλύτερη οργάνωση των σχολικών μονάδων του διευρυμένου δήμου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό ευαισθητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή προκειμένου η μικρή μαθήτρια του δήμου μας να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο νέο της σχολικό περιβάλλον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.