Μεγάλη παραμένει η αγάπη των Ελλήνων για τα ζώα, παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, καθώς σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα, εν μέσω κρίσης αποκτήθηκαν περισσότερα κατοικίδια.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το www.Keeppet.gr, το 68% των ιδιοκτητών κατοικιδίων ξοδεύει έως 50 ευρώ τον μήνα για τη φροντίδα του.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι από 26 ως 55 ετών κατά κύριο λόγο (75%) και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν από 0 ως 7 χρόνια.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πιο πολλοί (62%) θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο κατοικίδιο στο μέλλον, στοιχείο που δείχνει την δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με τα ζωάκια τους. Πιο φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι καθώς το 66% των ερωτωμένων απάντησε ότι μένει στην Αθήνα, το 17% στη Θεσσαλονίκη και το 17% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

H έρευνα έδειξε ότι το 64% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύουν ως 50 ευρώ το μήνα για τα ζωάκια τους ενώ ένα 20% βάζει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη καθώς ξοδεύει ως 80 ευρώ μηνιαίως.

«Δημοφιλέστερο» κατοικίδιο είναι ο σκύλος καθώς σε ποσοστό 85% οι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σκύλο, ενώ οι γάτες ακολουθούν με 38% (πολλοί ιδιοκτήτες έχουν και τα δύο). Το 11% έχει πουλιά ενώ το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.