Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σε εξέλιξη αντιφυματικός εμβολιασμός σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη

0
0
0
0

Με προγραμματισμό της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός των Δημοτικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη... 

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο εμβολιασμός για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, θα γίνεται από το Αντιφυματικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία. Για τον υπόλοιπο Νομό, ο εμβολιασμός θα γίνει από κάθε Κέντρο Υγείας στα σχολεία, που βρίσκονται στην περιοχή της ευθύνης τους.
Το έγγραφο για το πρόγραμμα Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών που εκφράζουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα λειτουργίας του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, του οποίου εποπτεύων φορέας είναι το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».
Ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτησή του, είχε επισημάνει ότι πολλοί μαθητές παραμένουν ανεμβολίαστοι ελλείψει του αναγκαίου αριθμού επισκεπτών υγείας. Μάλιστα, ο κ. Καράογλου έχει υπογραμμίσει ότι το Πρότυπο Αντιφυματικό Κέντρο, εκτός από τον μαθητικό πληθυσμό, εξυπηρετεί αρκετό κόσμο. Ερώτηση στη Βουλή είχε καταθέσει και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού των μαθητών της Α' και Β' Τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης, ο οποίος θα ξεκινούσε το Νοέμβριο του 2010 από σχολεία στα οποία δεν είχαν γίνει εμβολιασμοί τον προηγούμενο χρόνο, ελλείψει προσωπικού.
Ο κ. Καλαφάτης έχει, επίσης, επισημάνει ότι «όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, παραμένουν από το 2009 χωρίς τη διενέργεια εμβολιασμών, λόγω της περσινής αναβολής του τακτικού εμβολιασμού για τη φυματίωση, προκειμένου να γίνει εκτάκτως το αντιγριππικό εμβόλιο.
Για τα προβλήματα του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου έχουν διαμαρτυρηθεί, με αναφορά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, Ιωάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, επικαλούμενοι και τις καταγγελίες του εργασιακού σωματείου του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» για «απαράδεκτη εγκατάλειψη του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης». Τις καταγγελίες του εργασιακού σωματείου έχει επικαλεστεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Γερανίδης, καλώντας το υπουργείο Υγείας να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου.

Πηγή: imerisia.gr 

Σχόλια Αναγνωστών

σχετικές ειδήσεις

300x250 1

καιρός

MPS

like us

aspida new banner

follow us

 

Xinis Education Festival 2016 Thestival 300X250