Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να παρουσιαστούν και επίσημα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αθήνα...

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ και τα ελαφρά φορτηγά στην Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονικη έκδοση της εφημερίδα "Τα Νέα", η κυβέρνηση εξετάζει να επιτρέψει την χρήση του πετρελαίου κινήσεως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και να άρει την απαγόρευση χρήσεως πετρελαίου κίνησης που ισχύει από το 1991, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζει να δώσει κίνητρα αποσύρσεις στα επαγγελματικά οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο.
Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο θέμα της πετρελαιοκίνησης, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, το οποίο ωστόσο αναμένεται να περιορισθεί σημαντικά με την εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.