Συνεχίζεται σήμερα το GreenWave Festival στο Δημοτικό Πάρκο και στο Θέατρο Κήπου. Σκοπός της διοργάνωσης...

είναι η συνάντηση, η συνεργασία αλλά και η διασκέδαση, όλων των ενδιαφερομένων για θέματα περιβάλλοντος.

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα:

Σάββατο 17/9  «Εναλλακτική Οικονομία – απάντηση στην κρίση».

Συντονίζει ο Ξενοφών Ζήσης και συμμετέχουν:

1. Λουκάς Μπρέχας (Δίκτυο ΚΑΠΠΑ) «Συνεταιρισμοί και Κρίση, προτάσεις αυτοδιαχείρισης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»

2.  Χρήστος Παπαϊωάννου (Δίκτυο Ανταλλαγών Μαγνησίας ΤΕΜ) «Παρουσίαση του Δικτύου Ανταλλαγών Μαγνησίας και της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας»

3. Κώστας Νικολάου (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο) «Στόχοι και Φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»

4. Ξενοφών Ζήσης (ΠΕΡ.ΚΑ.) «Ομάδες Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών στην Θεσσαλονίκη»

5. Νίκος Αμπαρτζίδης (Ομοτράπεζοι) «Αρχές Λειτουργίας και Δράσεις των Ομοτράπεζων»

6. Νίκος Γκαλίνας & Παρασκευή Χατζηδημητρίου (ΣΠΑΜΕ) «Παρουσίαση της Ομάδας ΣΠΑΜΕ & Αλληλέγγυο Εμπόριο»

7. Κώστας Μαριόγλου & Διονυσία Νικολοπούλου (Κίνηση 136) «Συλλογική διαχείριση κοινωνικών αγαθών – πρόταση εξαγοράς του ποσοστού 40% της ΕΥΑΘ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

8. Μιχάλης Τρεμόπουλος (Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων) «Πρωτοβουλίες Εναλλακτικής Οικονομίας στην Ευρώπη»

Προβολές ταινιών:

Σάββατο 17/9

21.00    «Μαυροπετρίτης, το γεράκι το Αιγαίου» ως ένα παράδειγμα είδους που προκειμένου να επιβιώσει (γονείς και νεοσσοί) έχει προσαρμόζει τη ζωή του διαφορετικά από τα υπόλοιπα πουλιά – ο μαυροπετρίτης είναι ίσως, το σημαντικό είδος πανίδας στην Ελλάδα γιατί είναι παγκόσμια απειλούμενο είδος που το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού του αναπαράγεται στην Ελλάδα. Διάρκεια 27’.

21.30 Βγήκαμε απ΄ τα ρούχα μας Το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αφορά τα γεγονότα γύρω από τη 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα που έγινε στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008.

22.00 Αργεντινή. Μνήμες μιας οικονομικής λεηλασίας. Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για το τι έγινε στην Αργεντινή και χρεοκόπησε! Κάθε ομοιότητα με οικείες χώρες και  καταστάσεις θεωρείται εντελώς τυχαία.

 

Μουσικές συναυλίες

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 και περιλαμβάνει συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο κήπου με τα μουσικά σχήματα:

Σάββατο 18/9

Sextra Large, Eton 16, Blues Wire και Σαν Ξέμπαρκοι

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα στις 18:00 με δράσεις για τα παιδιά. Στις 19:00 αρχίζουν οι παρουσιάσεις των ομάδων και οι θεματικές  συζητήσεις και στις 21.00 οι προβολές βίντεο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη