Δεύτερη εξόρμηση καθαρισμού στον ορμίσκο της Σοφούλη πραγματοποιούν σήμερα εθελοντές. Το ραντεβού δόθηκε στις 10 το πρωί στο παρκινγκ της Express Service...

τέρμα της παραλιακής οδού Κάλλας. Στην εκδήλωση που διοργανώνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης στo πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συμμετέχουν η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και   εθελοντές της πόλης.

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού κάλλους και της ιστορίας ενός σημαντικού αρχαιολογικού τόπου της Θεσσαλονίκης. Το παράκτιο περιβάλλον κατά μήκος του μετώπου έχει κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού στις 17 Μαΐου 1989, ΦΕΚ 384/25.5.89 και υπάγεται στην Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ωστόσο, ο ορμίσκος Σοφούλη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, παρά το γεγονός ότι συνδέεται άρρηκτα με τη μακρόχρονη σχέση της πόλης μας με τη θάλασσα και την ύπαρξη σημαντικών λιμένων στην περιοχή, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με την εποπτεία φύλακα αρχαιοτήτων.