Την ικανοποίησή της εκφράζει η Greenpeace για την άρση της απαγόρευσης της χρήσης κεντρικών καυστήρων βιομάζας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ένα μικρό, αλλά αποφασιστικό, βήμα για την απεξάρτηση από το ακριβό πετρέλαιο, τονίζει χαρακτηριστικά η οργάνωση...

«Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού ανοίγει το δρόμο για την άρση μίας αναχρονιστικής διάταξης που εντελώς παράλογα απαγόρευε στους πολίτες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων να κάνουν χρήση σύγχρονων συστημάτων βιομάζας για τη θέρμανση των σπιτιών τους", αναφέρει η Greenpeace σε ανακοίνωσή της.
"Η εξέλιξη αυτή", τονίζει η οργάνωση, "δικαιώνει τις προσπάθειες ετών της Greenpeace προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να έχουν μία ανανεώσιμη, οικονομική και φιλική προς το κλίμα, εναλλακτική επιλογή, αντί για το ακριβό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο".
Όπως αναφέρει η Greenpeace, η άρση της απαγόρευσης της βιομάζας είναι ένα πολύ βασικό και απαραίτητο βήμα για να αλλάξουν τα δεδομένα στον ενεργοβόρο κτιριακό τομέα, που ευθύνεται για το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της χώρας μας.
Επιπλέον, αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, αλλά και να γίνει εφικτός ο εθνικός στόχος για κτήρια μηδενικών εκπομπών CO2 ως το 2020.