Τριάντα τόνους απορριμμάτων και 150 κυβικά μέτρα ξύλων και φυκιών έχουν συλλέξει από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος Ιουλίου τα δυο απορρυπαντικά σκάφη της κοινοπραξίας «Save Our Sea», που έχει αναλάβει...

για λογαριασμό της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου τον καθαρισμό του από την επιφανειακή ρύπανση.

Μπορεί το πλοιάριο του δήμου Θεσσαλονίκης να «παροπλίστηκε» προσωρινά για τακτική συντήρηση, τα πλοία της εταιρίας όμως συνεχίζουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαρισμών χωρίς προβλήματα. «Γερμανός» και «Ακταία 4» αρμενίζουν κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο μεταξύ 9 π.μ. και 3 μ.μ. στο θαλάσσιο μέτωπο από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι σαρώνοντας την επιφάνεια για τη συλλογή επιπλεόντων.

Τα δυο πλοία έχουν τη δυνατότητα επέμβασης και σε περίπτωση πιο επικίνδυνης ρύπανσης (κηλίδες κ.λπ.). Οπως τόνισε στον Αγγελιοφόρο ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας «Save Our Sea», Γιάννης Γκαργκούδης, «κυρίως συλλέγουμε πλαστικά, μπουκάλια και σκουπίδια, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις με μεγάλες ποσότητες ξύλων που είχαν μεταφερθεί στο Θερμαϊκό από τον Αξιό ή φυκιών που είχαν πρασινίσει όλο το θαλάσσιο μέτωπο. Γενικά η κατάσταση στο Θερμαϊκό είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν».