Έκαναν αυθαίρετες κατασκευές σε προστατευόμενο υγρότοπο στη Χαλκιδική

|
THESTIVAL TEAM

Πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές…

σε 13 beach bar, στην παραλία του υγροτόπου του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική βεβαιώθηκαν μετά από κινητοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων και σχετική ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο ΥΠΕΚΑ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων, «μόλις πριν από λίγες μέρες κοινοποιήθηκαν εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής συνοδευόμενες από τσουχτερά πρόστιμα σε 13 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές αυτές. Ακόμα κι όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενεργοποιούνται μετά από 5 μήνες κι αφού έχει κλείσει η τουριστική περίοδος, δίνοντας στους αυθαιρετούντες ταυτόχρονα και το περιθώριο άλλων 30 ημερών να αποσύρουν τις αυθαίρετες κατασκευές, τότε εκτός από την υποκρισία τους, αποκαλύπτεται και η εγκληματική για τη χώρα μας πολιτική πρακτική των πελατειακών και ψηφοθηρικών σχέσεων»..

Ενώ ο υγρότοπος του Αγ. Μάμα υπάγεται στο Δίκτυο Natura 2000, το καλοκαίρι του 2011 φιλοξενούσε εντός των ορίων του περισσότερα από 10 beach bar.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Καλλιστώ, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία) κατάγγειλαν τις αυθαιρεσίες και τελικά βρέθηκε ότι η παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν χωρίς σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ, κατά παράβαση της σχετικής ΚΥΑ. 

 

Πληροφορίες: newsit.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.