Θέμα λίγων ωρών είναι η εμφάνιση του πρώτου μεγάλου κύματος κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα αυτό το φθινόπωρο.

Σε νέα ενημέρωση που εξέδωσε το meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για την κακοκαιρία τονίζεται ότι προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας για το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του meteo τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στις εξής περιοχές:

-Θεσσαλία

-Βόρεια και ανατολική Στερεά Ελλάδα (και σε Αττική)

-Εύβοια

-Βορειοανατολικό Αιγαίο

-Ιόνιο

-Δυτικά τμήματα Στερεάς Ελλάδας (τοπικά)

-Δυτικά τμήματα Πελοποννήσου (τοπικά)

 

Σύμφωνα με το meteo η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένονται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα -στην Αττική- από το μεσημέρι και μετά.

Κακοκαιρίας… συνέχεια και την Τρίτη

Οι μετεωρολόγοι του meteo καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα, Δευτέρα, καθώς από τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με το meteo, την Τρίτη 08/10 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.