Ολοκληρώνεται και παραδίδεται ο βιολογικός σταθμός του Πολυγύρου- Καλυβών, ενώ είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Τα έργα είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με την πράξη «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολυγύρου- Καλυβών Δήμου Πολυγύρου» με συνολικό προϋπολογισμό 27.000.000,00 ευρώ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχέση με τα πληθυσμιακά κριτήρια. Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται να ενταχθεί άμεσα και ο οικισμός Γερακινής.

Στο μεταξύ, αναμένεται η έγκριση για τη χρηματοδότηση κατασκευής αντίστοιχου έργου για την περιοχή της Ολύνθου και ολοκληρώνεται η μελέτη για την κατασκευή αντίστοιχου έργου στη Μεταμόρφωση, όπως επίσης και η μελέτη για τη σύνδεση Βατοπεδίου και Ψακουδίων με τον βιολογικό της Ορμύλιας που ήδη λειτουργεί.

Ο κ. Ζωγράφος σχολίασε: "Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων ο Νέος Δήμος Πολυγύρου, ως σύγχρονος πλέον Δήμος, δε θα χει τίποτα να ζηλέψει από άλλους σύγχρονούς του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Κύριο μέλημά μας η ποιότητα ζωής των πολιτών".

Pol 1.jpg

pol 3.jpg

pol 2.jpg