Συνεχίζεται και σήμερα η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται σε όλα τα πεδινά διαμερίσματα του νομού Τρικάλων, ενώ σε υψόμετρο πάνω από τα 900 μέτρα σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, το νέο χιόνι που πέφτει στα ορεινά, έχει φθάσει ήδη σε ύψος τα 30 εκατοστά στην περιοχή του Περτουλίου και του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ από την άλλη πλευρά του νομού στην περιοχή της Καστανιάς, το χιόνι ακόμη πιο πολύ. Σε αυτά τα σημεία υπάρχει συχνός αποχιονισμός από τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Επεσήμανε δε, ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα και λόγο ανησυχίας, παρόλο την συνεχόμενη σταθερή άνοδο της στάθμης των ποταμών της λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού. Βεβαίως, επειδή η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και σήμερα, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα είναι σε επιφυλακή και θα παρακολουθεί την εξελισσόμενη κατάσταση και θα επέμβει εάν χρειαστεί».

Το ανησυχητικό πάντως είναι, εάν στα ορεινά σταματήσει να χιονίζει και το γυρίσει σε βροχή, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.