«Τα πέντε ορφανά αρκουδάκια που φροντίζει ο Αρκτούρος έχουν μπει πλέον στο στάδιο του χειμέριου λήθαργου», όπως μας ενημερώνει μέσω του Instagram η οικολογική οργάνωση.

Όπως αναφέρει: «Από το καλοκαίρι φιλοξενούνται σε δασική έκταση, μακριά από ανθρώπους και όλο το προηγούμενο διάστημα ταΐζονταν πολύ αραιότερα, ως μέρος της προετοιμασίας τους για τον χειμέριο ύπνο.

Οι τροφές που τους δίνονταν ήταν παρόμοιες με αυτές που θα έβρισκαν και στην φύση την αντίστοιχη εποχή, και συμπληρωματικά κάποια φρούτα και λαχανικά.

Στο διάστημα του χειμέριου λήθαργου δεν τρέφονται καθόλου και καταναλώνουν τα αποθέματα λίπους τους όπως και οι αρκούδες στη φύση.

Ήδη, η ομάδα των πέντε προετοίμασε την φωλιά τους μαζεύοντας φύλλα και κλαδιά όπου και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους ξαπλωμένοι εκεί, περιμένοντας το κρύο του χειμώνα για να κοιμηθούν».

Ο Αρκτούρος σημειώνει ακόμη ότι ο Λουίτζι και ο Τζόνας εξακολουθούν να είναι οι πιο μεγαλόσωμοι της παρέας, ακολουθεί η Ραντοστίνα, ο Μίτκο και τέλος η μικρή Σοφία!