Ηλικιωμένη αρκούδα πέθανε στην Πολυκάρπη Καστοριάς – Επιχείρηση από τον Αρκτούρο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου η Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για την παρουσία μίας αρκούδας στην Πολυκάρπη Καστοριάς σε παραλίμνια περιοχή κοντά στον αστικό ιστό.

Εκπρόσωπος της ΟΑΕ μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών και της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο όπου βρισκόταν μία αρκούδα σε ημιθανή κατάσταση. Κατά την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι ήταν υπερήλικη. Λόγω του προχωρημένου της ώρας αποφασίστηκε να παραμείνει το ζώο στο σημείο και το πρωί της Παρασκευής να μεταφερθεί στο Κτηνιατρείο του Αρκτούρου για περίθαλψη.

Την αρκούδα περιφρουρούσαν στη διάρκεια της νύχτας η ΟΑΕ του Αρκτούρου και εκπρόσωποι της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και της Διεύθυνσης Δασών με στόχο να μην επιτρέψουν να την πλησιάσει κόσμος. Το πρωί, ωστόσο, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση η αρκούδα εξέπνευσε.

Από τη νεκροψία που έγινε δεν διαπιστώθηκαν σημάδια από τραυματισμό ή δηλητηρίαση κι έτσι θεωρείται ότι το ζώο κατέληξε από φυσικά αίτια.

Ο Αρκτούρος λειτουργεί το πρώτο εξειδικευμένο Κτηνιατρείο άγριων σαρκοφάγων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας «Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου» που υλοποιεί ο Αρκτούρος με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο εξοπλισμός του εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Τάμειο.

ARKOUD-1.jpg

arkoud-2.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.