Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Η δόνηση η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την πόλη, καταγράφηκε στις 11.21. Είχε επίκεντρο την περιοχή των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, 30 χλμ βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο χωριό Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ η δόνηση είχε ένταση 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 5χλμ., ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, σημειώθηκαν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους, με τον μεγαλύτερο να είναι 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ. 

"Είναι λογικό να προκαλείται μια ανησυχία στους πολίτες όταν σημειώνεται τέτοιος σεισμός σε μια μεγάλη πόλη. Η περιοχή ξέρουμε ότι έχει δώσει ισχυρούς σεισμός όποτε είναι λογική η ανησυχία. Από εκεί και πέρα, τα πρώτα λεπτά μετά του σεισμού είναι αδύνατο να έχουμε τέτοια πληροφόρηση για πιθανή εξέλιξη", τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, σημειώνοντας πως χρειάζονται 48 ώρες για να γίνει σωστή εκτίμηση.

"Όταν μια περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα είναι φυσιολογικό να υπάρξει σεισμός 4,2 ρίχτερ. Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Τέτοιοι σεισμοί δεν είναι παράξενο να συμβαίνουν αλλά από την άλλη είναι λογικό να υπάρχει επιφυλακτικότητα όταν ξέρουμε ότι η περιοχή έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς", πρόσθεσε ο κ. Σκορδίλης.