Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

|
THESTIVAL TEAM

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο που το Σάββατο απείλησε τα χωριά Αναφωνήτρια και Μαριές. Σήμερα οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για βελτιωμένη εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι κάτοικοι του χωριού Μαριές πέρασαν μια δύσκολη νύχτα αφού οι φλόγες έκαιγαν περιμετρικά του χωριού. Αυτή την ώρα, έχουν καταμετρηθεί επτά μέτωπα φωτιάς σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στις Μαριές, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα και 22 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος την προσπάθεια πυρόσβεσης συνδράμουν ένα ελικόπτερο μαζί με δύο μικρά αεροσκάφη τύπου PZL.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποπλεύσει από την Κυλλήνη πλοίο που θα μεταφέρει στη Ζάκυνθο πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι φλόγες απείλησαν το χωριό Αναφωνήτρια και οι κάτοικοι ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν τον οικισμό. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στην Αναφωνήτρια κάηκαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιόδεντρα και ένα κατάστημα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.