Τσάντες, μολύβια, τετράδια και μπογιές έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες, αφού στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Αν δεν έχετε τσάντα για το παιδί σας, θα πρέπει σιγά σιγά να του αγοράσετε μία, προσεκτικά και χωρίς βιαστικές κινήσεις. Η σχολική τσάντα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη του παιδιού, γι' αυτό θα πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε.

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε, σύμφωνα με το mothersblog.gr:
Nα φέρεται με ζώνες από την πλάτη, να διαθέτει εύκαμπτο σκελετό και, καλύτερα, να υπάρχει ζώνη που την δένει στη μέση, ώστε μέρος από το βάρος της να στηρίζεται και στη λεκάνη του παιδιού, αντί να φορτίζει μόνο τους ώμους και τη σπονδυλική στήλη. Μην ξεχνάτε ότι πολλά παιδιά παθαίνουν σκολίωση λόγω μιας ακατάλληλης τσάντας.

Τα λουριά της καλό είναι να ρυθμίζονται και να υπάρχει ειδικό υλικό στο σημείο που ακουμπάει η τσάντα στην πλάτη του παιδιού.

Πρέπει η σχολική τσάντα να είναι προσαρμοσμένη στο μέγεθος του παιδιού, οπότε μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα. Καλό είναι να την αλλάζετε κάθε χρόνο ή κάθε δύο.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι να διαθέτει ξεχωριστούς χώρους.

Προτιμήστε τις υφασμάτινες τσάντες από τις δερμάτινες, καθώς είναι πιο ελαφριές.

Μην επηρεαστείτε από τη μόδα. Υπάρχουν οι λεγόμενες «μοδάτες» τσάντες οι οποίες δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.