Παράθυρο στο... πράσινο ανοίγει η ΧΑΝΘ με σειρά εκδηλώσεων για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος...

Ειδικότερα, η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και το τμήμα δράσης, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, ανοίγουν τα  παράθυρά της  Οργάνωσης στην πόλη και διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την εικαστική δημιουργία και έκφραση εθελοντών  για το περιβάλλον το Σάββατο, 28 Μαϊου, στο κεντρικό κτίριο ΧΑΝΘ στις έντεκα το πρωί.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνου 36 εικαστικές παρεμβάσεις στην πρόσοψη του κτιρίου, από την Εικαστική Ομάδα “e-art” και  τους μαθητές των τμημάτων ζωγραφικής και ανακυκλώσιμων υλικών ΧΑΝΘ, έκθεση έργων ζωγραφικής από την Εικαστική Ομάδα “e-art” και τους μαθητές των τμημάτων ζωγραφικής ενηλίκων ΧΑΝΘ, εργαστήρια με ζωγραφική και χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά για παιδιά και γονείς, περιβαλλοντικά παιχνίδια με τον Αρκτούρο και περιβαλλοντικό επιδαπέδιο παιχνίδι Planetbook που δημιούργησε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων με την υποστήριξη της Vodafone.
Όσοι προσέλθουν καλούνται να φέρουν παλιά παιχνίδια (πάνινα, πλαστικά, μεταλικά), αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πια, ολόκληρα πλαστικά μπουκάλια διάφανα και χρωματιστά, κουτάκια αναψυκτικών, χρωματιστές σακούλες, εφημερίδες, κουτιά δημητριακών  για να μετατρέψουμε τα σκουπίδια σε έργα τέχνης.
H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού και γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΕUD K. Μακεδονίας (φορέας υποδοχής τους η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης) και την Ομάδα Εικαστικών “e – art”. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας  Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Για πληροφορίες οι εναδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΧΑΝΘ στο τηλ. 2130 241007.