Α. Τζιτζικώστας: Δεν χρειάζεται να κηρυχτεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

|
THESTIVAL TEAM

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στο ζήτημα που έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για τη συγκέντρωση…

υψηλού αριθμού αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. «Όπως προκύπτει από το δίκτυο παρακολούθησης αέριας ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί υψηλές συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων, ιδιαίτερα στους σταθμούς Πανοράματος και Καλαμαριάς, όπως επίσης και σε  μετρήσεις που έγιναν από το Δίκτυο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου επίσης εμφανίζονται υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων. Σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, το φαινόμενο οφείλεται στην ύπαρξη «Θερμοκρασιακής Αναστροφής» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που συνέτεινε στον εγκλωβισμό των ρύπων και την αύξηση των συγκεντρώσεων. Όπως εκτιμάται από την ΕΜΥ το φαινόμενο θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση της κατάστασης».

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι από τις τρέχουσες συνθήκες δεν απαιτείται για την ώρα η λήψη έκτακτων μέτρων. «Ειδικότερα όμως για σήμερα αύριο, ως μέσο πρόληψης, συνιστάται ο περιορισμός των περιττών μετακινήσεων και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.