Για την συνέχιση των εργασιών της Περιφέρειας στη λίμνη Κορώνεια δεσμεύτηκε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, απαντώντας έτσι σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία». Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι...

«η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο φορέας υλοποίησης επτά από τις 21 δράσεις τουMasterPlanII. Είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε και τα επτά υποέργα ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε υπόλογοι για αθέτηση των υποχρεώσεών μας απέναντι σε οκτώ φορείς. Μέχρι σήμερα έχουμε πάρει από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ όλες τις εγκρίσεις για τους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη και έτσι εμείς συνεχίζουμε τις διαδικασίες όπως είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε υπόλογοι για αθέτηση των υποχρεώσεών μας, που αναλάβαμε με την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του MasterPlanII».

Κλείνοντας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι «και με την κυβέρνηση της ΝΔ και με του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προχωρήσει τίποτε. Οι μόνοι που κάναμε έργο είμαστε εμείς!».