“Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κάνει πως δεν βλέπει”

|
THESTIVAL TEAM

“Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κάνει πως δεν βλέπει” είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας “The Guardian”…

για την κατάσταση στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας.

Σε μια σκληρή επίθεση προς την ΕΕ, ο συντάκτης του άρθρου, Νικ Κοέν, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όταν αυτοί οι σάτυροι Σκανδιναβοί τρελάρες απένειμαν το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν σε όλους μας πλάκα, καθώς επαινούσαν τη δέσμευσή της για “συμφιλίωση, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα”.

“Πρόκειται για παρωδία. Θα έχετε όλοι διαβάσει άλλωστε τις καταγγελίες για άνοδο της καταπιεστικής και κατασταλτικής κρατικής εξουσίας και του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Και είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό”.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται εκ νέου στην υπόθεση Βαξεβάνη, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ, την στιγμή που καταγγέλλει τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου στην Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν, κάνει τα… στραβά μάτια στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιεύση της λίστας Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.