Ισόπαλοι Ομπάμα- Ρόμνεϊ

|
THESTIVAL TEAM

Νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal δείχνει τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ να έρχονται ισόπαλοι με ποσοστό 47%…

μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η δημοσκόπηση δείχνει…πάντως ότι ο Ρόμνεϊ έχει “ένα πολύ μικρό προβάδισμα στις Πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την έκβαση των εκλογών. Το 47% είναι καλό ποσοστό για έναν διεκδικητή, όχι όμως τόσο καλό για τον κάτοχο του αξιώματος” είπε ο δημοσιογράφος του NBC Τσακ Τοντ.

Ο Ομπάμα έχει σαφές προβάδισμα στις γυναίκες (51% έναντι 43% για τον Ρόμνεϊ), ωστόσο, και αυτή η διαφορά φαίνεται ότι έχει ψαλιδιστεί αφού είναι η μικρότερη που έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το τριήμερο 17-20 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά την δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων. Το ποσοστό λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 3,43%.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.