Ουκρανία: Καταγράφηκαν 1.197 νέα κρούσματα κορονοϊού

|
THESTIVAL TEAM

Αξιωματούχοι υγείας στην Ουκρανία, όπου αυτή την εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η έξαρση της πανδημίας μπορεί να ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών από COVID-19 στη χώρα σε 4.000, αριθμό υπερδιπλάσιο από τον σημερινό απολογισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

Στις 29 Ιουλίου η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 1.197 νέων κρουσμάτων και ρεκόρ νέων εισαγωγών στο νοσοκομείο με τις αρχές να αποδίδουν την αύξηση αυτή στην ευρύτερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και στις επισκέψεις σε εκκλησίες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, τα προληπτικά μέτρα είναι ο μόνος τρόπος περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε εστιατόρια και δημόσιους χώρους παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, αν δικαιολογείται, θα επιτρέψει σε μεμονωμένες περιοχές να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα η χώρα κατέγραψε 1.172 νέα κρούσματα σε σχέση με 1.090 μια ημέρα νωρίτερα.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει 71.056 κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων 1.709 θανάτους, ενώ 39.308 άνθρωποι ιάθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.