Ρωσία και Τουρκία σχεδιάζουν κοινή παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού

|
THESTIVAL TEAM

Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι άρχισαν συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του COVID-19.

Μια δήλωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης της Ρωσίας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινης Ευημερίας (Rospotrebnadzor) ανέφερε ότι η επικεφαλής της υπηρεσίας, Άννα Πόποβα, συναντήθηκε με την Τουρκάλα υφυπουργό Υγείας, Εμινέ Αλπ Μεσέ, την Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι δύο τους συζήτησαν την ανάπτυξη εμβολίου και φαρμάκων, καθώς και τρόπους καταπολέμησης της πανδημίας.

“Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την ετοιμότητα να συνεργαστεί για την ανάπτυξη εμβολίων. Αποφασίζεται να διοργανωθούν συζητήσεις για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Τούρκων και Ρώσων επιστημόνων σε αυτό το βαθμό”, δήλωσε η ρωσική υπηρεσία.

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες συζήτησαν επίσης τη σύνταξη συμφωνίας επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας.

Τούρκοι επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται για την ανάπτυξη ενός τοπικά παρασκευασμένου εμβολίου και φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID-19. Το κορυφαίο επιστημονικό όργανο της χώρας, το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK), δημιούργησε μια πλατφόρμα για το συντονισμό των έργων κατά του κορονοϊού. Οι Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται για ένα εμβόλιο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 325.000 στη χώρα. Ένα ρωσικό κρατικό εργαστήριο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έδωσε προσωρινή έγκριση για ένα πιθανό εμβόλιο που δοκίμασαν οι ίδιοι.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.