Η Μέρκελ δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ…

|
THESTIVAL TEAM

Αλλαγή πλεύσης πραγματοποιεί η Α. Μέρκελ, η οποία φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αναζητά τρόπους για να το επιτύχει…

Μπορεί η Ευρώπη να αναμένει την έκθεση της Τρόικα προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της ελληνικής κρίσης, ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της για το μέλλον της Αθήνας. Σύμφωνα με το Spiegel-Online που επικαλείται πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους η Άγκελα Μέρκελ έχει πειστεί ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. 

 

“Πρέπει να βρούμε μια λύση” φέρεται να είπε η καγκελάριος σε στενό κύκλο συνεργατών της την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκελα Μέρκελ και οι σύμβουλοί της φοβούνται ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο, παρόμοιο με εκείνο που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008. Στην περίπτωση αυτή οι απώλειες για τη Γερμανία θα ανέρχονταν στα 62 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Deuce Welle

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.