Πάνω από 1.000 Αλγερινοί έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

|
THESTIVAL TEAM

Περισσότεροι από 1.000 Αλγερινοί επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λόγω της απόφασης της αλγερινής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις πτήσεις προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ανέφερε σήμερα ο φορέας διαχείρισης του τουρκικού αεροδρομίου.

Ο IGA, σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως συνεργάζεται με την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο και τον τουρκικό αερομεταφορέα Turkish Airlines για να “ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες περισσότερων από 1.000 Αλγερινών επισκεπτών για αρκετές ημέρες”, συγκεκριμένα προσφέροντας τους γεύματα.

“Επιπροσθέτως, η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί για μια εβδομάδα να πείσει την αλγερινή κυβέρνηση να επιτρέψει την προσγείωση των πτήσεων” που προορίζονται να μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες, πρόσθεσε ο IGA.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο γολγοθάς αυτών των επιβατών είναι πιθανό να μεγαλώσει, ο τουρκικός φορέας δήλωσε ότι “εργάζεται σκληρά για να κρατήσει την τάξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης”.

Η Αλγερία,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέστειλε από τις 19 Μαρτίου όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αρκετές πρωτεύουσες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την πανδημία του Covid-19 που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 17 ανθρώπους στην αφρικανική χώρα.

Ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο 37 ανθρώπων στην Τουρκία, η οποία επίσης διέκοψε αεροπορικές συνδέσεις με πολλές χώρες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.