Αυστρία: 25 νεκροί από τον κορωνοϊό

|
THESTIVAL TEAM

Πάνω από 4.000 ανέρχεται ήδη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το πρωί της Τρίτης, καταγράφονταν σε όλη τη χώρα συνολικά 4.486 κρούσματα και 25 θάνατοι εξαιτίας του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έπειτα από την ιδιαίτερα χαμηλή ημερήσια ποσοστιαία αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία, που καταγράφηκε προχθές στο 15%, ως το χαμηλότερο ποσοστό ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα, πριν από έναν μήνα, η αύξηση το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν στο 24,14%.

Η πορεία της νόσου στη διάρκεια της περασμένης, πρώτης εβδομάδας που ίσχυσε στην Αυστρία ο “περιορισμός εξόδου”, είχε οδηγήσει αρχικά σε συγκράτηση της ραγδαίας ποσοστιαίας αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, όπως διαπιστώνονταν από τα στοιχεία των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Μέχρι τώρα, συνολικά 28.391 άνθρωποι στην Αυστρία έχουν υποβληθεί σε τεστ διάγνωσης του ιού και, σύμφωνα με σημερινές εξαγγελίες του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, η κυβέρνηση επιδιώκει μία σημαντική αύξηση των διενεργούμενων τεστ έως και σε 15.000 την ημέρα.

Από το σύνολο των 4.486 έως σήμερα το πρωί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου, τα περισσότερα εμφανίζονται και πάλι στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 1.067, ενώ στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, που χθες είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου, τα κρούσματα είναι 764, συμπληρώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 610 κρούσματα, Βιέννη (562), Στυρία (504), Σάλτσμπουργκ (405), Φόραλμπεργκ (354), Καρινθία (135) και Μπούργκενλαντ (85).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.