Πούτιν: Για όσο καιρό είμαι πρόεδρος, δεν πρόκειται να υπάρξουν «γονέας ένα» και «γονέας δυο»

|
THESTIVAL TEAM

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ομοφύλων στη Ρωσία, εξέφρασε για άλλη μια φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη, στη διάρκεια συζήτησης με ειδική επιτροπή για τις νέες προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ άντρα και γυναίκας. Αυτή είναι η σωστή ιδέα και αυτή πρέπει να υποστηρίξουμε. Πρέπει να σκεφτούμε, μονάχα, τη διατύπωση για τη νομιμοποίησή του» ανέφερε ο Πούτιν, έπειτα από τοποθέτηση της συντηρητικής νομοθέτη Όλγα Μπαταλίνα, η οποία ανέφερε πως το ρωστικό σύνταγμα οφείλει να ενισχύει τις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο θεσμός της οικογένειας δέχεται πιέσεις, από τις προσπάθειες που γίνονται να καθιερωθούν όροι, όπως «γονέας ένα» και «γονέας δυο». «Αποτελεί πραγματικότητα σε κάποιες χώρες» συμπλήρωσε η Μπαταλίνα.

«Για όσο καιρό είμαι εγώ πρόεδρος, δεν πρόκειται να έχουμε γονέα ένα και γονέα δυο. Θα έχουμε μπαμπά και μαμά» ανέφερε ο Πούτιν, δείχνοντας για άλλη μια φορά τις διαθέσεις του για το θέμα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.