Μετά τον αρχηγό των κεμαλιστών, και μια πολύ γνωστή ηθοποιός, η Μπερνά Λατσίν, αναρωτιέται που έχουν πάει τα λεφτά των Τούρκων, από τους φόρους που πληρώνουν για τον σεισμό.

Με μια ανάρτηση στο Instagram, με αφορμή την ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού στους  πολίτες να στείλουν SMS για να ενισχύσουν τους σεισμοπαθείς με 10 λίρες, η Μπερνά επιτέθηκε στην τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας πως λεφτά θα έπρεπε να… υπάρχουν, από τον φόρο για τους σεισμόπληκτους που πληρώνουν οι φορολογούμενοι από το 1999.

Η διάσημη ηθοποιός έγραψε στο Instagram: “Φοβερό, 6,8 Ρίχτερ, κρίμα που υπάρχουν αγνοούμενοι, τραυματίες και μεγάλες ζημιές. Ο Θεός να βοηθήσει αυτούς που είναι έξω, στους -7 βαθμούς Κελσίου. Συνεχίζονται ακόμα οι έρευνες στα συντρίμμια.

Ο Ερυθρός Σταυρός μετά τον σεισμό, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει μέσω SMS λεφτά! Δεν μπορώ να το καταλάβω!

Να βοηθήσουμε φυσικά, ό,τι περνάει από το χέρι μας, παπλώματα, ρούχα, ό,τι είναι αναγκαίο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω πού είναι τα λεφτά, οι φόροι που πληρώναμε επί 21 χρόνια;

Αφού έχουμε μαζέψει τόσα λεφτά, γιατί το πρώτο πράγμα, η πρώτη προσπάθεια είναι να μαζεύουμε ξανά λεφτά; Μη ρωτάτε τώρα «είναι ώρα για αυτά;», συγγνώμη αλλά ακριβώς τώρα είναι η ώρα! Αν δεν είναι η ώρα τώρα, πότε θα μάθουμε πού πήγαν τα λεφτά, η τεράστια αποταμίευση από τους πολίτες που πλήρωναν για 21 ολόκληρα χρόνια; Για το Ελαζίγ, δηλαδή για ένα μικρό χωριό, αν υπάρχει τόση ανάγκη, για την Κωνσταντινούπολη τι ανάγκη θα έχουμε, από πού θα την καλύψουμε; Πού θα βρούμε πηγές; Η κατάσταση μας είναι πολύ σοβαρή!”.